Hvorfor Esport


Hvorfor esport ?

Esport stormer frem i verden, og har gjort det de sidste par år, og det er bestemt ikke slut endnu. Der sker rigtig meget på Esports fronten, da Esport er en forkortelse af Elektronisk sport. Så under ordet Esport, er der rigtig mange computerspil, og de mest kende på konkurrence basis er nok; CS:GO, LOL, DOTA 2.
Kigger vi internationalt, så er esport begyndt at komme meget mere frem her hjemme, og dette har det danske CS:GO hold Astralis hjulpet godt til med. Mange unge, både piger og drenge bruger tid foran computeren, og det er en måde at koble af, og have socialt tid sammen med vennerne på.

Esport kan både være på hyggestadie, men også tages på et højere niveau, hvis man brænder for det, her kan de unge lære:

  • Engelsk: De unge lærer Engelsk gennem spillende, som er en vigtig del i den moderne verden.
  • Kommunikation: Hvordan kommunikerer vi når vi sidder ansigt til ansigt, og når man sidder bag skærmen (Plusonechattitude).
  • Psykologi: Hvordan tænker, og reagerer vi?
  • Strategisk tænkning: Hvordan udnytter og bruger vi vores taktikker korrekt.
  • Roller på et hold: Man har forskellige roller på holdene, og det er vigtig man udfylder sin rolle, for at få holdet til at lykkedes – Man løfter i samlet folk.
  • Reaktionsevne: Er en vigtig del i Esport, er du hurtigere end din modstander, kan du have en fordel.
  • Socialt samvær: Vi er fælles om noget vi alle brænder for, og man er del af et socialt fællesskab, og skal føle man hører til, samt at få øjnene op for andre med samme interesse.
  • Kost, motion og søvn: Vigtigt at vi ikke forbinder Esport med alt det usunde, men at vi lærer børn samt voksne, at i Esport er det vigtig med sund kost, motion og god søvn for at blive bedre.

Succesoplevelser: De unge som tidligere har gemt sig på værelset derhjemme, og måske ikke synes fodbold eller håndbold lige er dem, har nu chancen for at komme med til noget de brænder for, og få gode oplevelser.

og der kan komme flere ting på.
Men vi skal se det som at esport ikke bare forvinder, men at det vokser hastigt, og man skal ikke være bange for at sit barn sidder foran pc, selvfølgelig skal det være med måde 😊